VÍDEOS

A vegades els videos triguen una mica a carregar-se, tingueu un xic de paciència.

A VIDEOS hi trobareu:

1/ Un resum sobre les pràctiques de llengua oral que convindria treballar diàriament.

Ho trobareu a la proposta per Infantil i el CI: "Propostes d'activitats fonamentals: El conte, la cançó, el poema,els 10' de reflexió sobre la llengua (11 minuts)", és molt més  completa.

També hi ha una proposta específica de " DUES PROPOSTES DE CADA DIA LES ESTONES DE ... CM - CS - ESO" .

De fet té dues parts més, la segona i la tercera.

2/ Tot un seguit de propostes i reflexions que abasten des P3 fins a sisè, com a mínim.

3/ També hi ha un parell de contes, un sobre una forquilla "molt especial" i uns quants poemes, potser hi ha alguna cosa que us pot fer una mica de servei.

COMPTE!  A vegades hi ha algun video que no té gaire bon so i per escoltar-lo cal fer servir auriculars. Gràcies per la vostra paciència, procuro anar-ne aprenent.

REFLEXIÓ GENERAL

Si realment es desitja que els alumnes entenguin allò que els explica el mestre o el professor cal que disposin d'uns bons fonaments en la llengua oral escolar, el català.

Amb els alumnes, aquests fonaments de llengua oral escolar s'haurien de prioritzar i treballar de maneres diferents cada dia, des de P3 fins que, ja grans, sortissin del sistema educatiu.

Si es desitja que siguin autònoms i comprenguin el que llegeixin, cal que se'ls hagi ajudat a dotar-se d'una bona base de llengua oral escolar i d'una bona capacitat de descodificació.

Els centres que ho tenen en compte, i la llengua oral escolar la treballen a totes les àrees i l'enllacen amb la lectura i l'escriptura, donen resposta a les necessitats dels alumnes i els ajuden a dotar-se d'una ampla i sòlida pinya que els permetrà aixecar un castell alt i fort.

"Aquest projecte està pensat per a una nació mestressa de les seves decisions i que vol una societat futura cohesionada, lliure i respectuosa amb els drets humans."

Encara que no us ho hagi dit fins ara, si hi ha algun centre que li sembla que li aniria bé que féssim petar tranquil·lament la xerrada, sense cap compromís, podeu fer-me quatre ratlles a fponsati1@gmail.com o al whatsapp del 619 99 04 20.

Felip Ponsatí i Terradas