*SIST.EDUC

ENS CAL UN SISTEMA EDUCATIU COHERENT I EQUITATIU

Benvolguts ED. i Claustre, ens cal un sistema educatiu internament coherent i amb una aplicació equitativa i, de moment, no tenim ni una cosa ni l’altra.

El tema d’avui és molt possible que no us interessi gaire perquè em sembla que m’ha sortit massa polític i fins i tot heterodox, per tant aixecarà moltes butllofes, molts desacords, i més d’un m’engegarà a la quinta forca abans d’acabar-lo de llegir, però si serveix per fer reflexionar a algú, i de passada a algun polític amb capacitat d’organització i d’execució, ja haurà valgut la pena.

Per millorar no serveixen els pegats, ni les bones intencions, ni el voler quedar bé amb tothom, ni el lligar-se la manta al cap amb innovacions pedagògiques teòricament punteres i, per tant, no comprovades, sinó que cal una visió clara d’allò que és fonamental, bàsic i absolutament necessari per tal que la mainada pugui aprofitar el que el sistema educatiu li anirà oferint al llarg dels cursos, i així enlairar amb seguretat el seu edifici personal i, així quan sigui gran, podrà contribuir a la cohesió social i a la millora de la societat.

Ho trobareu a: www.llenguaoral.cat  a “*SIST.EDUC”

Moltes gràcies per la vostra atenció.

Felip Ponsatí i Terradas

Segurament el proper escrit, cap allà l’octubre, serà el de comiat; encara que durant aquest estiu he de procurar fer un índex fàcil de fer anar i penjar-lo cap a finals d’agost.

És cert que em queda al tinter el tema de l’educació especial (fa temps que hi dono voltes), però com que és un tema molt ampli em sembla que es quedarà al calaix.