PRG

 PROCURAREM PENJAR-LOS DINTRE D'AQUESTA SETMANA

GRÀCIES.

 

*Tots els programes estan fets amb DELPHI i les últimes versions de Windows els posen algunes dificultats per a la seva instal·lació, ara bé, si augmenteu la memòria disponible n'hi ha prou, altres vegades només cal donar-los permís per a fer la instal·lació, quan l'ordinador el demana.

* Els antivirus els alertaran sobre la seva fiabilitat o seguretat, ho fan amb tots els que no són oficials -fins i tot amb molts de l'xtec-, però s'han repassat i estan lliures de virus i són de confiança.

 

Descarregar-se els programes:

 

1/ RESTAR

2/ DIVIDIR

3/ AMUNT I AVALL (JOC)

4/ TALES

5/ LES MÀQUINES SIMPLES, LA BALANÇA, LA PALANCA, EL TERNAL

6/ NOCIONS DE QUÍMICA, LA TAULA, VALÈNCIES I ENLLAÇOS BÀSICS

7/ EL VULCANISME DE LA GARROTXA. L'IMPACTE EN EL PAISATGE (Aquest no és dintre el paquet i, per tant, encara no s'ha penjat).

----------------------

AQUESTS PROGRAMES SÓN A PART DE LA PROPOSTA GENERAL DE "L'ESTANY EINES DE LLENGUA", PERÒ, PER LES ACTIVITATS QUE TOQUEN, HA SEMBLAT QUE PODIEN FER SERVEI A ALGUNS ALUMNES, PER AIXÒ HI SÓN.

Uns bons fonaments AJUDEN A PUJAR DRET L’EDIFICI. Només es pretén que, si cal, siguin UNA AJUDA MOLT CONCRETA en aquelles parts que, moltes vegades, s’hi passa molt de pressa perquè ja se suposa que els alumnes les saben o les entenen. L’experiència demostra que no sempre és així.

Pràcticament cap dels programes està dissenyat perquè els alumnes hi treballin totalment sols, sinó que cal que estiguin tutoritzats pel mestre o per alumnes més avançats o més grans.

Els exercicis no són per fer-los de forma mecànica i fer-ne més i més, sinó per fer-los reflexivament i amb tranquil·litat.

 

AJUDA GENERAL PER INSTAL·LAR QUALSEVOL PROGRAMA. AQUESTS I ELS DE LES ALTRES OPCIONS DE MENÚ.

  1. ABANS de baixar-vos qualsevol programa mireu si ja el teniu, si el tinguéssiu cerqueu la carpeta (Archivos de programa/nom del programa que voleu baixar-vos) i canvieu el nom de la carpeta que el conté.
  2. Cliqueu el programa que vulgueu, baixeu-vos-el i deixeu-lo al disc.
  3. Un cop baixat, aneu a l’escriptori. o al carpeta "Baixades", i allà hi trobareu el fitxer que acabeu de baixar-vos.
  4. Si hi feu un doble clic s’obrirà la pantalla del descompressor i allà hi trobareu  l’instal·lador comprimit.
  5. Si feu un doble clic al nom del programa es descomprimirà i s’instal·larà tot sol. Només cal que li aneu dient que SÍ -si és que us va bé tot allò que us proposa.
  6. Si en comptes de fer un doble clic al nom del programa només n’hi feu un, després cliqueu “Extreure” i es crearà una carpeta a l’escriptori, dintre hi ha l’instal·lador. 
  7. Feu un doble clic a l’instal·lador i el programa s’instal·larà.
  8. Quan ja sigueu dintre, tanqueu la pantalla de presentació -hi ha un botó- i seguiu endavant, ja hi sou


 RESTAR: Tot el procés de la resta, de les més senzilles fins a les més complicades. 

 DIVIDIR: Dividir no és pas dificil, però demana calma i tranquil·litat. 

 AMUNT I AVALL (JOC): Funciona des de les sagetes del teclat. Cada cop que el peix es menja una bola dóna punts i, a la vegada, planteja un problema senzill.

 TALES, TEOREMA: El teorema de Tales aplicat a unes quantes coses de la vida quotidiana no deixa de ser engrescador i fa raonar.

 LES MÀQUINES SIMPLES, LA BALANÇA, LA PALANCA, EL TERNAL: Les màquines simples es vol fer entendre una mica millor l'abast universal de les màquines simples, són arreu, i gràcies a elles la nostra vida és més fàcil, per això s'ha procurat que, en tots els casos, les situacions fossin reals i pràctiques.

 NOCIONS DE QUÍMICA, LA TAULA, VALÈNCIES I ENLLAÇOS BÀSICS: Que l'alumne pugui fer àtoms posant o traient electrons del voltant d'un nucli, o pugui enllaçar àtoms per construir molècules i entendre una mica millor el tipus d'enllaç (iònic o covalent) i el MOL, són les possibilitats d'aquest programa però, així i tot, és senzill de fer anar, només demana una mica d'ordre i d'atenció.

EL VULCANISME DE LA GARROTXA., L'IMPACTE EN EL PAISATGE: El paisatge de la Garrotxa. Ja està adaptat a les darreres descobertes sobre el Cruscat i el Sta. Margarida.

El vulcanisme i el paisatge. Són 600.000 anys de canvis. Entendre perquè allò que es veu és així i no d'una altra manera ajuda a mirar l'entorn amb ulls curiosos. Per què els rius passen per un lloc i no pas per un altre?, pot semblar una pregunta sobrera, però també pot ser una finestra oberta a un nou coneixement.