MST-POLTC-1-2

EL MESTRE I EL POLÍTIC - 1

Per a tots vosaltres, ED. i Claustre, us desitjo un bon any 2024 i que els Reis us hagin portat un sac de paciència, estimació i bona lluna.

Comencem un nou any, encara que potser per a nosaltres que anem per cursos no és gaire important, però com que sempre és bo reflexionar i fer reflexionar als polítics sobre la nostra feina, sobretot ara que s’han muntat una taula d’experts farcida de docents (és broma), he pensat que si diuen que parlant la gent s’entén, podríem provar-ho, i com qui no vol la cosa fer-la petar, imaginàriament, amb un polític important, dels que manen, a veure què en resulta.

EL MESTRE I EL POLÍTIC 2

Bon dia benvolguts ED. i claustre, quan ja ho tenia tot a punt el President ha convocat eleccions pel 12 de maig. Com que les propostes que es desprenen del diàleg poden ser posades en marxa per qualsevol polític mínimament competent, he decidit deixar aquest últim diàleg tal com està, i sigui qui sigui el proper conseller/a d’educació potser li podrà fer servei, i si els centres s’ho volen muntar al seu aire, la idea també els podria servir.

Si volem que el sistema educatiu millori calen propostes generals possibles i positives i, en part, és el que ha fet aquesta última comissió però, com era d’esperar, de pedagogia poca i de propostes pedagògiques clares, cap, totes genèriques i políticament correctes.

Ara us en faig cinc cèntims de com va anar l’últim cafè, encara que amb la convocatòria d’eleccions segurament tothom se n’oblidarà.

Però recordeu que res servirà de res si vosaltres no prioritzeu la llengua oral al llarg de tota l’escolaritat. La mainada té el dret de sortir del sistema educatiu amb un bon domini de la llengua en tots els seus aspectes: una fluida i coherent capacitat d’expressió oral, que és la base d’una hàbil comprensió lectora i d’una eficient capacitat per posar per escrit els seus pensaments.

I com dic en algun altre lloc, no us preocupeu per la resta, perquè amb un bon domini de la llengua, la resta, fluirà.

PS: Si no voleu rebre cap més correu, digueu-m’ho i us esborraré del llistat.

I com sempre, si algun centre vol fer-la petar, que em faci quatre ratlles i en parlarem.