Material CI, CM: Suma, resta, multiplicació i divisió.

Descarregar-se el programa:

APRENENT_A_SUMAR 

APRENENT_A_RESTAR

APRENENT_A_MULTIPLICAR_C

 

Els programes estan fets amb DELPHI i les últimes versions de Windows els posen algunes dificultats per a la seva instal·lació, ara bé, normalment només cal donar-los permís per a fer la instal·lació.

El que us baixareu serà un instal·lable, i ja porta incorporat una carpeta de destinació (FIXEU-VOS EN EL NOM), evidentment la podeu canviar.

Un detall important, si canvieu la carpeta de destinació deseu-lo a qualsevol carpeta o directori que no sigui "Arxius de programa", per una raó inexplicable a vegades falla, als altres llocs va bé.

Els antivirus us alertaran sobre la seva fiabilitat o seguretat, ho fan amb tots els que no són oficials, però s'han repassat i estan lliures de virus i són de confiança, podeu deixar-los instal·lar tranquil·lament.

DETALLS

El podeu instal·lar a tants ordinadors com vulgueu, cada ordinador és diferent, cadascun és com una bombolla de convivència.

Als vostres ordinadors hi ha d'haver el tipus de lletra  "MASSALLERA", si no hi és l'heu d'afegir a les fonts. El programa la porta en un fitxer a part, així només l'heu de copiar i afegir-la a les fonts del vostre ordinador.

Si cliqueu sobre "APRENENT_A_SUMAR", sobre "APRENENT_A_RESTAR" ...  (que són en blau/lila a la ratlla de sobre)  no passarà res, però si el cliqueu amb el botó DRET DEL RATOLÍ s'obrira una pantalleta que us preguntarà si el voleu obrir en una "FINESTRA NOVA" o en una "Pantalla nova", digueu-li que sí. 

Ja sou a l'altra pantalla i la part de dalt hi ha l'adreça sencera i el nom del programa, feu-hi un clic o un "Enter".

El programa baixarà i se situarà a baix, a la part esquerra de la pantalla. Si hi feu un clic us preguntarà si voleu veure la carpeta on hi ha el programa que us acabeu de baixar, cliqueu aquesta opció o obriu-lo directament.

Quan sigueu a la carpeta on hi ha el programa, només us cal fer un clic o un doble clic sobre el nom del programa comprimit per fer que es descomprimeixi i s'instal·li.

És possible que el Windows no us el deixi instal·lar directament, normalment si cliqueu on hi posa alguna cosa semblant a: "Més informació" o bé "Altres opcions" o "Altres característiques", a la part de baix us hi sortirà un botó que us deixarà que l'instal·leu (és un botó una mica desconfiat, no en feu gaire cas), cliqueu-lo.

A vegades el Windows es posa encara més pesat i us pot sortir un missatge semblant a:

"Aquesta aplicació no es pot executar al teu Pc. Per cercar una versió per al tu PC, consulta l'editor del programari."

No cal que consulteu res. Rondina per l'instal·lador, no pas pel programa. Ara és el moment de copiar l'instal·lador en un llapis de memòria i cercar un altre ordinador que us deixi descomprimir el programa. Segur que el trobareu.

Un cop descomprimit el podeu copiar allà on vulgueu, fins i tot en aquell PC que us havia rondinat, el programa anirà bé.

Abans o després de descomprimir-lo, vosaltres mateixos, si voleu podeu copiar el programa o l'instal·lador en un llapis de memòria i així el podeu instal·lar a on vulgueu.

Abans d'instal·lar-lo a altres ordinador, primer comproveu que funciona bé perquè, a vegades, hi ha sistemes operatius que el poden entrebancar.

Sempre podeu fer-vos un accés directe a l'executable/aplicació del programa.

Potser us pot semblar una mica complicat, però si li demaneu, a qui porta la informàtica de l'escola,  que us doni un cop de mà, segur que ho trobarà senzill de fer.

----------------------

AJUDA GENERAL PER INSTAL·LAR QUALSEVOL PROGRAMA.

  1. ABANS de baixar-vos qualsevol programa mireu si ja el teniu, si el tinguéssiu cerqueu la carpeta i canvieu el nom de la carpeta que el conté. Així tindeu el vell i el nou.
  2. Un cop instal·lat, si us interessa, el podeu copiar o traslladar on vulgueu. Recordeu, si pot ser, de no posar-lo a "Arxius de programa".
  3. A l'escriptori podeu fer-vos un accés directe a l'executable/aplicació del programa.