APP de LECT_ESCR

Trieu el que trieu, ZIP o RAR (va a gustos), el resultatat serà el mateix, us baixareu exactament el mateix programa.

Si els instal·leu en un ordinador no controlat pel Departament, potser, us emportareu una agradable sorpresa.

La majoria dels programes han estat pensats perquè els facin mainada que els costi una mica, força o molt.

La mainada els hauria de fer, sempre, amb un adult al costat que els vagi acompanyant i ajudant.

 

Ja està comprovat que als ordinadors de la mainada no s’hi pot carregar res que no ho controli el Departament.

En el cas dels ordinadors dels docents sembla que s’hi poden carregar, però no es pot garantir que quan el Departament faci un “resset” hi continuïn, potser al final, si els voleu, només us queda l’opció de carregar-los en algun ordinador que no estigui controlat pel Departament.

A vegades l'antivirus us alertarà sobre la seva fiabilitat o seguretat, ho fan amb tots els que no són oficials, però s'han repassat i estan lliures de virus, hem fet tot el possible per estar segurs que no en porten cap d’amagat. Si voleu passeu-los altre cop un antivirus.

El que us baixareu serà un comprimit (més senzill no pot ser).

En el cas que els pugueu carregar i instal·lar-los, no hauríeu de tenir cap problema, perquè els programes estan fets amb DELPHI i encara les últimes versions de Windows els posen algunes dificultats per a la seva instal·lació, normalment només cal donar-los permís per a fer-la.

Quan ja us l’hàgiu baixat i sigueu a la carpeta on hi ha el programa comprimit, feu-hi un clic amb el botó dret del ratolí i us oferirà diferents possibilitats per descomprimir-lo (RAR / ZIP), trieu-ne una, si no us acaba d’anar prou bé, torneu-hi i trieu-ne una altra.

Un cop descomprimit el podeu copiar i desar-lo tants cop com us calgui.

Un detall que pot ser important, deseu-lo a qualsevol carpeta o directori que no sigui "Arxius de programa" és una qüestió de rapidesa i és molt més pràctic desar-los al C en una carpeta que hi posi, per exemple: PRG_MAINADA, o alguna cosa per l’estil.

Un cop descomprimits podeu crear una drecera a l’escriptori.

PEL QUE FA ALS DE LLENGUA N’HI HA DE DOS TIPUS, PERÒ LA FRONTERA NO ÉS CLARA.

En un grup hi trobaríem els que procuren donar un cop de mà a la mainada en alguns aspectes, sobretot d’atenció. Vosaltres us els hauríeu de mirar i determinar si n’hi ha algun que pot ser d’utilitat per algun alumne concret.

En un altre grup hi hauria els que estan més encaminats cap a la lectura i/o l’escriptura. N’hi ha un (el set) que, potser, pot anar-vos bé si és que teniu algun infant que li costa un xic, va molt a poc a poc.

ELS PROGRAMES DE SUPORT SÓN:

1.- Fer síl·labes i identificar-les.

2.- Identificar i escriure paraules només amb vocals i amb consonants senzilles.

3.- Identificar i escriure paraules.

4.- Escriure paraules (sense posar-hi l’accent).

5.- Escriure paraules (posant-hi l’accent).

6.- Llegir paraules i clicar sobre la fotografia corresponent.

7.- Aprendre a llegir de forma sistemàtica. Tres nivells, i tots molt a poc a poc.

8.- Triar una imatge, escoltar el seu nom amb un article, i escriure-la.

9.- Senyalar la síl·laba tònica.

 

DETALLS

Qualsevol programa, un cop descomprimit, el podeu copiar allà on vulgueu, fins i tot en aquell PC que us havia rondinat, el programa anirà bé.

Abans o després de descomprimir-lo, vosaltres mateixos, si voleu podeu copiar el programa en un llapis de memòria i així el podeu instal·lar a on vulgueu.

Abans de copiar-lo a altres ordinador, primer comproveu que funciona bé perquè, a vegades, hi ha sistemes operatius que el poden entrebancar.

Sempre podeu fer-vos, a l’escriptori, un accés directe a l'executable/aplicació del programa.

L'ordinador ha de tenir la lletra "Massallera".

Potser us pot semblar una mica complicat, però si li demaneu, a qui porta la informàtica de l'escola,  que us doni un cop de mà, segur que ho trobarà senzill de fer.

Tots els programes porten incorporada una ajuda, en alguns no cal ni mirar-se-la, perquè són molt senzills, però n’hi ha algun que potser us pot ser una mica més difícil de capir, si us hi entrebanqueu i us cal un cop de mà, feu un correu i poseu-hi el telèfon del centre i una persona de referència, us trucarem.

Tots els programes els podeu instal·lar a tants ordinadors com vulgueu, cada ordinador és diferent, cadascun és com una bombolla de convivència.

Als vostres ordinadors hi ha d'haver el tipus de lletra  "MASSALLERA", si no hi és l'heu d'afegir a les Fonts. Veureu que alguns programes la porten en un fitxer a part, així només l'heu de copiar i afegir-la al fitxer “Fonts” del Windows del vostre ordinador.

----------------------

AJUDA GENERAL PER INSTAL·LAR QUALSEVOL PROGRAMA.

  1. ABANS de baixar-vos qualsevol programa mireu si ja el teniu, si el tinguéssiu cerqueu la carpeta i canvieu el nom de la carpeta que el conté. Així tindreu el vell i el nou.
  2. Un cop instal·lat, si us interessa, el podeu copiar o traslladar on vulgueu. Recordeu, si pot ser, de no posar-lo a "Arxius de programa".
  3. A l'escriptori podeu fer-vos un accés directe a l'executable/aplicació del programa.